About Me

My photo
I 'm not a superwoman but a very devoted mom n wife...happy to be me...always be grateful to ALLAH for giving me a wonderful life, husband and son.

Wednesday, December 17, 2008

SAH....! ALHAMDULILLAH.....

Alhamdulillah...dgn 2 kali lafaz, adikku yg tersayang,..NURHAMIMA ISWATI BT ISHAK dah sah menjadi isteri orang pd 13 Dec baru2 ni...yg boleh jadi 2 kali tu bukan sbb pengantin lelaki... abah aku yg buat lawak...kami adik beradik ni dok ready la konon2nya nak nangis lepas ima nikah...masa tgh dgr khutbah nikah..aku dah start feeling dah...rasa mcm nak sebak2 la konon...sekali bila abah aku lafaz ijab" Muhammad Ihsan Afees bin Radzi, aku nikahkan dikau dgn anak aku Nurahayu..."heeheeehee....semua orang terus gelak...aku ni pun ada rasa mcm nak pengsan...terus tak jadi feeling...awat la cikgu Ak boleh tersasul pulak...nasib baik la hubby aku dok kalut kat luar...memang jadi sejarah betui...so tok imam tu suruh la lafaz sekali lg...hehehe...sorila dik, kakak jadi tumpuan sat pagi tu...

Kenduri umah aku sederhana ja...wpun mama+abah bajet utk 2000 org tp disebabkan hari tu bnyk sungguh kenduri, jemputan ramai yg datang dgn perut dah terisi...tmpt pakej kawin yg adik aku amik tu pun bgtau yg dia kena jadi runner utk 7 buah kenduri hari yg sama...ish,ish,ish...agak2 berapa ribu dia untung...

Kenduri adik aku kali ni memang lain dari yg lain...macam2 surprise ada. Tak sangka la kepala si essan tu penuh dgn idea2 yg kdg2 tak terpikir dek otak aku ni...memang kami maklum dah yg ada surprise utk adik aku...tapi tak sangka pulak mcm artis yg kawin...

Hari kenduri umah pengantin lelaki tu, kami memang tunggu Essan dtg jemput...ingatkan dia datang dgn 2 buah kereta ja...sekali dtglah dgn volkswagen 10 buah, dan kereta2 lain adalah dekat 15 buah....tak termasuk konvoi dari pengantin perempuan yg dah ada 7 buah kereta...tak ke dah jadi dekat 30 buah semuanya...berarak la kami sepanjang jalan siap ada cameraman follow amik video...rasa mcm siaran langsung pulak...

Halfway, semua keta stop, ingatkan apa...rupanya adik aku transfer naik kuda pulak...huih, meriah sungguh...so naik kuda la dia sampai umah pengantin lelaki...siap dgn berkompang lg...apa lg jadi tumpuan la kat jln tu...

Mlmnya pulak ada acara potong kek kat Ocean Glow Kuala Perlis...siap bakar mercun cina tu dgn ada percikan bunga api pulak....memang artis sungguh...mak sedara aku siap sebut lg..."ini dah mengalahkan siti kawin ni....hehehe...mama ngan abah aku senyum ja la...majlis mlm tu adalah karaoke tp aku tak join..balik awal sbb kepala dah sakit...rugi gak sbb lepas tu adik aku balik ke hotel naik bot siap lampu2 lg....adui..adui...kawin naik bot, dapat pulak naik kuda...memang fantasia de lova la si Essan ni...apa-apalah, asal bahagia dan berkekalan di dunia dan akhirat.....

P/s: Gambar2 akan menyusul kemudian disebabkan masalah teknikal...hehe...(ada orang tanya ko ler Intan, napa tak datang...teka siapa dia)

2 comments:

Intanaziela said...

nahi..nahi...sapa kah yang bertanya itu? kekekekeke puak2 taliban kah?

CT NORAMIZA said...

hikhikhik cari2 google2 sekali jumpa adik sepupuku ini, dek ayu, sihat? lama kita x jumpa kan?

nnt p blog kak t ok