About Me

My photo
I 'm not a superwoman but a very devoted mom n wife...happy to be me...always be grateful to ALLAH for giving me a wonderful life, husband and son.

Wednesday, March 3, 2010

Anakku Poden.....

Mata tengah layan Na O Mei, tapi teringin nak cerita pasal my only son....Afif. Tiap-tiap hari pegi sekolah, keluar rumah sblum 7.30 sbb loceng bunyi 7.50 pg. Petang balik pkl 4,tapi kalau abah dia bawak pegi opis, sampailah umah dlm pkl 6 lbh sikit gitu...Baju sekolah toksah cakapla, macam belacan. Kesian kat Tok nak tonyoh hari-hari.Kotornya tak tau nak cakap. Macam dalam iklan Fab pulak. Peginya putih bersih, balik baju dah tak nampak putihnya. Bila sampai jer, terusla melepek...penat. Tapi sebelum dia tido kejap ataupun main game dia akan kata,"Malam ni kita tengok kerja sekolah dengan jadual Afif, na mama?".
Itulah kerja mama dia hari-hari. Tengok jadual esok, susun buku nak bawak dan tengok homework dia. Lepas solat Maghrib dengan abah dia, mai la menepek kat mama buat homework. Tapi sejak sekolah ni, dia rajin buat homework. Takut cikgu marah especially cikgu Math. Yalah, masuk kelas bawak rotan, mana budak2 tak takut.
Afif kata, "Cikgu Matematik cikgu yang paling garang dalam dunia..." Tapi bila tanya nama cikgu, satu pun dia tak tahu...hehe...

Hari ni dah 2 hari dia dok umah...demam, batuk, selsema...Isnin depan dah mula periksa penggal pertama....saja ja cakap kat dia, kalau dapat no 1-5, mama bagi hadiah....hehe, tak dapat pun takpa...buat yang mampu...asalkan anak mama ni jadi anak yang membahagiakan mama dan abah, anak yang soleh...Alhamdulillah.

Aksi Apih Poden dengan baju sekolah....hehe, kedut seribu sbb time ni baru beli...saja nak posing2...hehe...

6 comments:

yasmine said...

semoga afif jd lelaki yang bertanggungjawab pada mama dan abah na..

mama apih said...

Hehe...macih Auntie Min...harap2 che puteh pun sama...

CT NORAMIZA said...

dik ayu, bukan main lg dia ngan baju sekolah no, sat ja besaq budak2 ni..

mama apih said...

Memang pun kak CT....Tgk anak besaq, terasa diri makin tuo...hehe...

NIk Fauziah Nik Hussin said...

hehe..comey je si afif. cute pulak tgk expression muka dia!

harz... said...

pandai bergaya afif nie....
Semoga affif berjaya dunia dan akhirat.....