About Me

My photo
I 'm not a superwoman but a very devoted mom n wife...happy to be me...always be grateful to ALLAH for giving me a wonderful life, husband and son.

Thursday, April 15, 2010

Ada lagi....ingat dah habis

Hari ni aku breakfast pau ayam semalam yang keras kedekiang, nasib baik la intinya sedap...dengan segelas susu. Nak buat macam mana, kurang upaya....makan ajelah apa yg ada...nasib badanlah kan, ada orang dengan hari-hari malasnya....

Kenapa la pagi-pagi ni aku dibebelkan dengan perkara-perkara yg negatif aje...mentang-mentanglah maid nak sampai hari ni...tak kasi can,...siap warning dah, kalau tak perform 2,3 bln...hantar balik! Aikk...ni sapa yg bayar sapa nih...yalah, adat menumpang....macam tu lah...tak ada hak nak bersuara....OKU pulak tu!

Sampai bila la kita nak set kepala dengan benda2 negatif...buruk sangka...sampai bila nak habis...
Tak salah nak berjaga-jaga, tapi berpada-pada....
Buruk baik Allah dah atur...terima ajelah...


3 comments:

yasmine said...

ayu..sabar no...insyaallah maid hang baik..niat hang baik..insyaallah..

Dayah said...

Salam Kak Ayu,

Niat baik insyaAllah, balasanya baik juga kak. Sabar banyak2 kak.. kelak ganjarannya manis

thunbergia said...

sungguh mencabar kanns,

salamm,