About Me

My photo
I 'm not a superwoman but a very devoted mom n wife...happy to be me...always be grateful to ALLAH for giving me a wonderful life, husband and son.

Saturday, April 17, 2010

Alahai anak omak....

Pagi ni abah Afif bangun awal drpd biasa (statement utk weekend jer..) sbb nak pegi mesyuarat agung PIBG sekolah Mat Apih...Si Afif tu pun sibuk la dok kejut abah dia bangun siap....prihatin sunggguh la anak mama ni, takut abah dia tak pegi mesyuarat sekolah dia tu...

Tengah2 mama dok breakfast, ada sms masuk...'Abis la kita. Poden periksa no 5...' Rupanya sms dari abah Poden. Mama senyum sampai ke telinga...heheh...Tak sangka betullah anak mama ni boleh tahan geliga gak otaknya...Sebelum peksa penggal hari tu, memang aku ada ayat kat dia...'kalau apih dpt no 1 smpai no 5 mama bg hadiah...lg sikit dpt, lg besar hadiah' ...tak sangka la pulak anak aku ni parking ngam-ngam dekat no 5...memang tak sangka pun, dok bajet kalau dia dpt no 15 ke bwh pun OK la tu sbb kelas dia dalam 34 org. Kira average pun tak pa lah...sbb dia masuk 2 minggu lmbt dr orang lain...

Alhamdulillah, syukur pada Allah...cuma untuk periksa penggal yg akan datang kenalah polish lagi B.Arab dengan B.I sbb dua subjek tu dia dpt B....

Apalah aku ni, anak baru darjah 1, baru periksa penggal satu pun dah kecoh....bukannya dapat best student sekolah pun....alah, anak mama ni lah sorang....permata hati mama ngan abah...tu lah namanya mak, sikit-sikit cerita anak...macamlah orang lain tak ada anak...hehe...jangan mare!! 


8 comments:

harz... said...

salam ayu....

kita org2 pempuan yg ada naluri keibuan mmg la sikit2 cite psl anak... anak saya baru masuk skolah tadika n yg sorang lg nak masuk 1 tahun.. klu dgn kwn2 kat opis cerita mesti " hari smlm anak aku baca A, B, C, hari smlm bby aku meragam, hari semalam anak jatuh basikal dan mcm lg cerita psl anak....."

Dayah said...

Salam Kak Ayu,

Pandainya Apih.. clap..clap..clap..
Muahhh for Apih.. belajar rajin2 yer sayang. Nanti end year exam dapat no.1 pulak ya ^___^

P/s: Mesti Kak Ayu banggakan.. apalah agaknya hadiah Apihkan? ;P

mama apih said...

Harz: Salam... Memang pun Harz... hehe...kalau boleh semuanya nak cerita...

Dayah:Boleh-boleh ajelah Dayah...Apih tak da benda pun,..mama dia je yg poyo lbh...hehe..harap2 peksa akhir thn nanti OKlah...main jer yg bnyk...

mrs shaifull said...

alhamdulillah, bestnya apih poden pandai :) mcm mama dia la, kalau x cerita anak, cerita apa lg lah yg kita nak sebut kan dik ayu? :)

yasmine said...

ayu permulaan yang baik anak teruna hang...ala markah dia masa aku tgk nak naik kelas aritu pun compare 30 org dalam mesia pun below 10 tau...aku dah tau sesangat dah...

yasmine said...

tahniah...semoga si ensen hang berterusan no...

mama apih said...

kak CT: nasibla anak sorang kak CT no...kalau bnyak anak gamak2 habihla 1 m/s dlm blog dok cerita pasai depa ja la...hehe

Min:heheh.....awai lg.....hehe...

Intanaziela said...

tahniah afif... :P nanti mama intan kasi hadiah yek...