About Me

My photo
I 'm not a superwoman but a very devoted mom n wife...happy to be me...always be grateful to ALLAH for giving me a wonderful life, husband and son.

Tuesday, May 4, 2010

Ting....Tong!!!

Rasa-rasanya kita ni sebagai perempuan memang selalu agaknya pendam perasaan. Banyak sangat yang kita pendam. Bila marah, sakit hati, terasa hati, kecewa...kadang-kadang tak terluah dengan perkataan. Habis sangat pun air muka kita berubah. Tak ada mood. Tanya sepatah, jawab sepatah. Paling teruk pun, menangis sorang-sorang...meleleh ja air mata tu keluar. Yalah, kadang-kadang kita terasa hati dengan orang yang kita hormati, kita sayangi....nak cakap takut ada yang terasa. Cakap lebih-lebih kang dilabel derhaka, lagi naya. Apa boleh buat, pejam mata, telan air liur saja la lepas tu mengucap banyak-banyak. Sabar, sabar dan sabar....itu saja yang kita boleh buat. Lepas tu tulis dalam blog....hehehe.

P/S: Sangat lain macam intro aku hari ni....eemmm....

3 comments:

Dayah said...

Salam Kak Ayu,

SABAR kunci utama
Cheq ni kalau dah terasa sangat2 sampai lubuk hati paling dalam memang mengalir je air mata but never in front of other people.. kecuali sakit. Hehehhe.. I think most of woman act like us. anta

mama apih said...

emmmm....memang pun....

mrs shaifull said...

dik ayu, kct pun sama, la ni stress gila, kadang2 rifqy buat salah kecik ja pun, tp kct punya mengamuk tu x tau nak habaq mcm mana, mlm2 plak kct x blh tdoq, org lain lena, kct dok pusing kiri kanan, semalam lg best, dr kui 12 sampai ke pukul 5 pg tadi, dok berjaga, pastu kul 6 terus mandi siap p ofis...