About Me

My photo
I 'm not a superwoman but a very devoted mom n wife...happy to be me...always be grateful to ALLAH for giving me a wonderful life, husband and son.

Wednesday, April 22, 2009

JEMU TAHAP GABAN...

Alhamdulillah, aku dah boleh bangun berdiri dan menapak sikit2 walaupun kaki masih kurang deria rasa...masih kebas dan kadang2 tak rasa. Pagi ni mood nak buat kerja tu membuak-buak...Yalah, dah biasa buat kerja rumah, bila rasa terdaya nak buat sikit tu ikutkan ajerlah...tapi masih dalam keadaan yang berhati-hati...kiranya sambil2 exerciselah...bangun duduk bangun duduk...

Hari ni bangun awal terus jerang nasi...teringat nak masak. Alhamdulillah dapatlah siapkan satu juadah lauk 'Ikan Tenggiri Masak Lemak Cili Api'...hehe...dah habih dah satu pinggan nasi...tu pun ambik masa dalam 2 jam baru siap satu lauk...maklumlah, pergerakan terbatas, naik wheelchair lmbtlah kerja...sorong ke fridge keluarkan bahan2, sorong pulak ke sinki basuh n siang ikan...kiranya habih lah satu dapur wheelchair tu berpusing-pusing....ingat nak masak tambah lauk lagi tapi kaki dan belakang dan start lenguh2 dan ada rasa letih...tinggallah yang lain2 tu utk adik den tolong masak...Ikutkan hati memang nak masak berbagai-bagai...dah jemu asyik makan lauk kedai jer...Jemu...Jemu!

4 comments:

Intanaziela said...

ayu...jangan renyah sangat...jaga diri baik2...aku bzzzzz sgt..dgn keje opis, dgn nak exam..nanti kita sembang panjang2 nooo :P

semoga cepat sihat...boleh berjalan....jangan cepat putus asa okeh...

CT NORAMIZA said...

dek ayu, get well soon, insya-allah.

mama apih said...

intan: wokeh...aku pun tak sbr2 nak lepak ngan ko barang seminggu..hehe boleh ker?

kak CT: tengkiu...tengkiu. Sblum lupa...welcome to the club...30an...hehe..kita kan beza 2 hari ja...

CT NORAMIZA said...

dik ayu, happy belated birthday, lupa nak wish, tp tarikh tu ttp ingat, 1/4, kak ct & myn, 3/4 dik ayu, 4/4 mak kak ct plak :) heheheheee dah 30 kan