About Me

My photo
I 'm not a superwoman but a very devoted mom n wife...happy to be me...always be grateful to ALLAH for giving me a wonderful life, husband and son.

Monday, April 27, 2009

SI GEMUK YANG GEMUK...


Hehe...gambar ni intro dari jauh...jadi tak nampak berapa gemuk la sangat...masa ni on the way nak balik dari Hospital Penang last week, jumpa Dr Lim , Dr Irene & Dr Eow pakar neurologi...sambil menyelam minum air lah katakan...dalam dok wheelchair2 tu pun hubby bawak jalan2...terapi minda kata dia...orang tengok jer aku...ada aku kisah? Hubby aku pun tak sibuk...yang korang kisah kenapa...ni gambar baru jer sampai kat AEON Bandar Perda, Perai.

Kami lepak kat situ dari pukul 4 lebih sampaila lepas solat maghrib baru balik ke Perlis. Sempatlah shopping sikit2...Afif pun dapat mainan...makan tok sah cakap la...Best sbb semuanya ada. Kemudahan especially utk OKU memang memuaskan. Release kejap aku petang tu...


Haa..tengoklah betapa gemuknya diriku ini...kat pusat fisio. Tengah exercise kaki...sekarang dah boleh bangun duduk dan berdiri...menapak dengan bantuan. Tapi badan berat sangat sebab tu tak larat...rasa macam nak makan ubat kurus tapi pesakit MS macam aku itu yang bahaya...Dc tak benarkan dan kalau nak diet kena cara yang betul...tapi macam mana, selera makan membuak2 sejak makan ubat...tak sabar rasanya nak berjalan balik. Banyak benda aku boleh buat...tak da la asyik makan2 ja.

3 comments:

Umar said...

xlah gemuk mane....montel je skit..ehhehheh...

CT NORAMIZA said...

x pa dik ayu, pelan2 ok, one by one, nnt bila dah rasa sihat sket lg, baru cuba diet, tanya dr mcm mana nak kawal selera makan tu, kalau boleh lah. apa2 pun, kak t doakan yg terbaik utk dik ayu ok.

salam peluk cium utk mat apih tu. kim salam najib gak.

Intanaziela said...

ayu..tak gemuk pun...tapi kalau leh jangan berat2 sangatla..mudah utk ko berjalan nanti... apa pun tetap chumil...phew...