About Me

My photo
I 'm not a superwoman but a very devoted mom n wife...happy to be me...always be grateful to ALLAH for giving me a wonderful life, husband and son.

Saturday, May 2, 2009

MASAK- MASAK HARI BURUH...

Disebabkan semalam hari cuti, aktiviti yang sesuai sekali diadakan ialah masak masak dan makan makan...petang khamis lagi aku dah suruh hubby beli la segala bahan2 nak memasak kat pasar malam Pauh on d way balik dari fisio. So pagi Jumaat tu aku dengan berkobar2nya memasak dengan bantuan adik2 yang balik bercuti. Siap dgn Pak Ndak Haeqal pun jadi tukang potong sayur...Mama aku pun join jugak...layan jer lah apa anak dia ni nak makan. Kiranya aku jadi chef ajerlah...tukang potong ni adik2...sepatutnya adik aku Ima join d club tapi nak buat macam mana, dia balik umah mak mertua dulu...malam baru muncul...Ifa memang dah maklum...sibuk manjang...orang cuti, dia ada course kat Pulau Kerry...memang melepas ler...Inilah hasilnya setelah berhempas pulas di dapur....


Sup sayur fishball, buncis goreng telur, Siakap stim(hehehe... teringat ko masak Intan, tu yang aku cuba...boleh2 jer la, cilok resepi kat internet) Siakap Sweet Sour n ayam goreng utk Mat Apih.

Petangnya pulak, teringin nak makan pizza. Amaklumlah dah berbulan2 boikot. Kira jadilah jugak pizza buat sendiri ni...sekali lagi cikgu Lily a.k.a my mama jadi tukang potong2 bahan. Aku macam biasa main tabur2 jer...macam biasa buat jer hehe...Najwa surelah jadi tukang bakar...Dapatlah kami makan pizza petang tu... Yum! Yum!Hubby kata boleh tahan tapi kalau nak lawan Pizza Hut ke belum sampai tahap la lagi...hehe!

Menjelang ke malam, badan aku lenguh2...hubby mula la bising. So hari ni aku pas baton kat Ima pulak...dia pulak take over dapur...aku sebenarnya tengah tunggu nak lunch ni...lapar ni...adik, bila nak sudah masak ni...! Adios....

3 comments:

CT NORAMIZA said...

eee rajinnya dik ayu masak mcm2, sedap plak tu, dah makin sihatlah ni :)

mama apih said...

Alaa kak CT, dok atas wheelchair ja...pusing2 dok arah orang..hehe

Intanaziela said...

amboi..sedapnya.... :P rajin mama ayu nooo...