About Me

My photo
I 'm not a superwoman but a very devoted mom n wife...happy to be me...always be grateful to ALLAH for giving me a wonderful life, husband and son.

Wednesday, January 27, 2010

Dunia punya cerita....

Hehe...ni kalau hubby baca ni, mesti dia kata... mama ni terbawak-bawak la...bukan la nak ambik port sangat tapi kalau dah cerita tu jadi headlines paper untuk hari tu...tak banyak sikit pun mesti tau jugak. Pasal apa lagi kalau bukan pasal si radio announcer dengan 'teman tapi mesra' dia tu. Malas nak sebut nama tapi cerita depa ni dah meleret-leret sangat...lepas satu, satu...bila nak habis...sampaikan nak kena rujuk pada pakar agama pulak...padahal kita ni banyak lagi masalah besar yang nak kena handle dan ambik lebih perhatian...contohnya, bila perang di Gaza akan berakhir, gempa bumi di Haiti ka ataupun isu-isu semasa dalam Malaysia sendiri yang tak pernah habis....Itu belum lagi kahwin dah saman menyaman...Esok kalau dah masuk mahkamah, satu-satu cerita dalam dan luar kain keluar...Baru semua orang tahu...

Itu baru mahkamah dunia....akhirat esok lagi dahsyat....satu-satu Allah buka amalan kita...kebaikan atau keburukan yang kita buat akan terpampang satu persatu biarpun sekecil hama...waktu ni bukan mulut yang do the talking... tapi anggota badan yang lain...harap-harap hidup kita di dunia diakhiri dengan Husnul Khatimah....Amin.

p/s: saja-saja tukar topik...asyik-asyik mood sedih jer..hahaha...

6 comments:

Dayah said...

Salam Kak Ayu,

^_^ tu la kan.. x habis2.. mcm2 cerita Artis.. tapikan siapa ek? kekeke x tahu sgtlah. La ni mmg mood tahap dewa malas nak ambik port. Hahaha.. Do take care akak
Ceria2 selalu nanti sel2 sakit pun sembuh (",) *sbb dia taw akk cekal ^_^*

Intanaziela said...

ayu...ni citer apa teman tapi mesra ni? aku terlepas keretapi ler..kekekekke

NORHAYATI BERAHIM said...

Ayu cerita apa ni ye? Pasal si fahrin dengan LO ke? Tapi kalau artis ni ntahlah, tak abis2 cerita yang buruk2 aje..yg baik2 jarang ada...

harz... said...

nie mesti cite psl Fahrin dan linda onn kan... Ntah la apasal artis malaysia nie suka saman menyaman.. Dah xde keje lain agaknya diaorg nie...hihihihi....

mama apih said...

Dayah:Hehe...hari ni mood ok sikit

Intan: haha...memangler ko tertinggal keretapi...aku dah naik, ko baru nak say goodbye kat jiran..hehe

Kak Yatie: Aaa.. Bukak paper jer cerita diorang...tak taulah...agaknya artis ni dah tak pikir malu kot..

Harz: Memang skrang ni citer depa ja kat paper...muka depan pulak tu..

CT NORAMIZA said...

sat, nak kena p bukak paper balik, paper bila tu, maklumlah bila mc dok umah, asyik dok pegang remote tv ja :)